UA-36062800-1

30 Aralık 2011 Cuma

Çubuklu Parçalıyı Yendi! Fenerbahçe Ülker:80-79:Galatasaray Medical Park

   
    
     Ataşehir'deki yeni salonuna gitmeden önce son kez Sinan Erdem' çıkan Fenerbahçe Ülker maça Jerrels, Ömer Onan, Bogdanovic, Kaya Peker, James Gist beşiyle başlarken, Galatasaray Medical Park ise Josh Shipp, Gökselin Köksal, Jamon Gordon, Darius Songaila, Furkan Aldemir beşiyle başladı.Bu sabah eli kırılan Ukiç'ten yoksun oynayan Fenerbahçe Ülker taraftarları inanılmaz bir atmosfer yaratmıştı.Pazar günü Behzat Ç dizisindeki terbiyesizliğe de tepki olarak açılan pankart dikkatleri çekti.

    
      Hava atışını kazanan Fenerbahçe maçın ilk basketini James Gistle buldu.Songalia ile cevap verdi GS. Karşılıklı gelen basketlerle dengeli bir oyun sürdü.Fenerbahçe'de Kaya etkiliydi.Açıkçası maçtan önce en güvenmediğim oyuncu Kaya idi.Gs'da ilk periyodun dikkat çeken ismi Ship'ti.Fenerbahçe ilk periyotta 5te 0 3 lük isabetiyle oynadı ve ilk periyot Preston Shumpert'ın 3'lüğüyle 21-17 GS üstünlüğü ile sona erdi.

     Gs 2. çeyreğe hızlı başladı.Curtis Jerrels'ın topu elinde fazla tutup, iyi top çeviremediği bu periyotta Gs özellikle Gökselin Köksal'ın etkili oyunuyla farkı 27-19 a taşıdı.Bu periyotta Oğuz'un devreye girdi,fakat faul ve üçlük yüzdesi çok kötü olan Fenerbahçe; Tutku Açık ve Furkan'ın da aktif rol oynadığı periyotta farkı kapatmayı başaramadı.Bu Furkan 1-2 yıl içerisinde NBA'e doğru uzanır diye düşünüyorum.Bu periyotta Gist müthiş bir blok yaptı.Bu adam seyirciyle bütünleştiği anlarda müthiş oynuyor.Fenerbahçe ilk 7 üçlüğünü sokamadığı ilk yarıda tek 3lük basketini Ömer Onan'la buldu.İlk yarı 32-36 GS Medical Park üstünlüğüyle sona erdi.

       Fenerbahçe müthiş seyircisiyle birlikte maçın 2. yarısına hızlı başladı ve Engin Atsür'ün 5 sayısıyla 37-36 öne geçmeyi başardı.

      Bu periyotta hakem Recep Ankaralı üst üste hatalı düdükler çalınca ,peşpeşe yapılan stepsleri görmeyen hakeme Fenerbahçe seyircisi tepki verdi ve periyodun bitmesine 2:48 kaldığında hakem maça ara verdi.Aradan sonra süren  3.çeyrek Galatasaray Medical Park'ın 57-63 üstünlüğüyle bitti.

     Son çeyrekte Galatasaray Shumpert ve Andric ile sayılar bulurken Fenerbahçe de maçı bırakmıyordu.Gözüm kenardaki Mrsiç'e takıldı.Keşke girebilseydi :)Son çeyreğin ilk beş dakikasını  73-66 önde geçen Galatasaray'ın hızını , sakatlık forması formunu bulmaya çalışan Marko Tomas'ın üst üste attığı iki 3'lükle kesen Fenerbahçe Engin'in de katkılarıyla son dakikaya 80-76 önde girdi.Maçın sonunda iyi top çevirmesine rağmen boş 3'lüğü sokamayan Galatasaray-Medical Park karşısında ,80-79 maçı önde bitiren Fenerbahçe ,Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın da rövanşını almış oldu.

    Maçın sonundaki bu an çok özeldi.BİZİ ÖLÜM AYIRIR!


     


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder