UA-36062800-1

4 Aralık 2011 Pazar

Fenerbahçe 4-2 Ankaragücü

Aykut Kocaman Emre'nin yerine Selçuk'u,son haftalarda formda görünen Bilica'nın yerine de Bekir'i almıştı ilk onbire.Sağ önde son haftaların eleştirilen ismi Özer,solda da bu yıl pek ilk onbirde forma bulamayan Stoch forma buldu.Maçtan önce yapılan atkı şov görülmeye değerdi. Maçtan önce gerek statta gerekse Kadıköy'de atmosfer müthişti.Her taştan Fenerbahçeliler formalarıyla dolaşıyordu sokaklarda.Bu linç ortamında Fenerbahçelilerin taraftarlık bilincini çok yükselttiğini söyleyebilirim.Müthiş koro söylüyordu;

Sevdamıza kimse engel olamaz
Bazen hüzün bazen mutluluk
Fener sevgisinin adı konamaz
Ne kupa büyüklüğü,ne şampiyonluk!

Maça gelirsek bu yıl hep Fenerbahçe defansif olarak kusursuz oynuyordu,Fakat ofansif üretkenlikten yoksun bir görüntü çiziyordu.Bu maç ise herşey tam tersi bir görüntüdeydi.

Fenerbahçe kanatları, özellikle de Ziegler ve Stoch'un bulunduğu sol kanatı çok iyi kullandı.Bunda en büyük pay fırtına gibi başlayan Stoch'undu.Ama arkadan iyi destekleyen Ziegler'in de ,Ziya Doğan'ın sağ kanatta savunma yönü iyi olmayan Serdar Özkan'ı ve devşirme sağ bek Güven'i kullanmasının rolü de büyüktü.

İlk beş dakika karşılıklı bol pas hatalarıyla geçti.Ankaragücü Ziya Doğan'ın çalıştırdığı her takım gibi sert oynayayım rakibi yıldırayım,kapacağım toplarla orta sahada oyalanmadan defans arkasına sarkayım düşüncesindeydi.Ankara takımlarının gediklisi Hürriyet de her zamanki gibi Alex'in başına dikilmiş,sahadaki tek işi Alex'i tekmelemek,tutmak,itmek,çekmek her yolu kullanarak,onu yıldırmaktı.Ankaragücü defansın arkasına sarkma düşüncesinde oldukça başarılı da oldu.Maçın ilk ciddi poziyonu da  13.dakikada Doğan Şahin'in defans arkasına sarktığı pozisyondu,Volkan'la karşı karşıya kaldığı pozisyonu dışarı vurdu.Bu dakikalarda da Alex'in sağ çizgideki yerini kaybeden Özer'i uyardığını farkettim.Fenerbahçe baskılı ama temposuz oynuyordu.15. dakikada Stoch'un soldan ortasına hareketlenen Alex ceza sahası içerisinde çekilip düşürüldü ama hakem umursamadı.18. dakikada ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Stoch Ankaragücü kalesine füzeyi yolladı.(1-0)Özer'le Stoch'un golden sonra gol sevinçleri çok güzeldi.


Fenerbahçe golden sonra oyunu ,bu yıl hep yaptığı gibi rölantiye almaya çalışıyordu ama sağa sola deplase olan Doğan Şahin ve Aybars savunmanın dengesini bozuyordu.Yobo'yu uzun zamandır bu kadar dağınık görmemiştim.Bir çok pozisyonda Fener savunmasının arkasına sarktı Ankaragücü ama son hareketlerde hep beceriksizce davrandılar.42. dakikada Özer-Gökhan paslaşmasında araya giren Ankaragücü organize bir atakla geldi.Sağdan bindiren Doğan Şahin'in kestiği ortada Murat arka direkte kolayca bitirdi.(1-1)İlk yarı böyle sona erdi.

2. yarıya cesur hamlelerle başladı Ziya Doğan.Önde basmaya başladılar.Ankaragücü bastırırken solda topla buluşan Bienvenu'nun pasında topla buluşan Cristian da Stoch gibi bir füze gönderdi.Kalecinin yapabileceği birşey yoktu.(2-1)

57. dakikada 2. yarıda oyuna giren Semih presle topu kaptı ve güzel bir topuk pasıyla topu ceza sahası dışındaki Stoch'a bıraktı.Gecenin yıldızı Stoch yine müthiş vurdu.(3-1)

61. dakikada Alex'in müthiş pasında topla buluşan Bienvenu kötü vurdu.Bu adam Fenerbahçe'de ancak yedek olabilir o da Semih sakat değilse 2.yedek olarak.

Cristian Selçuk'la oynadığı zamanlarda hep yaptığı gibi daha fazla öne çıkarak oynadı.Bu şekilde daha iyi oynadığını söyleyebilirim.

Bu dakikalarda tribünlerden şu beste duyuldu.

Bu dünya hep yalan dolan
Senin sevgindir aslolan
Sonuna kadar biz Fenerbahçeliyiz ulan!

68. dakikada Aykut Kocaman sakatlığı geçen Dia'yı ilk yarıda gözüne bir darbe alan ve Hürriyet'in sert markajında kalan Alex'in yerine oyuna aldı.

Maçın kalanı bir kör döğüşü gibi gidiyorken 83.dakikada soldan yapılan bir ortada yerleşik Fenerbahçe savunmasının arasında sıçrayan Ergin Keleş kafayı vurdu.Fenerbahçe savunması izledi ve gol oldu.(3-2)

88'de Gökhanın pasında kanat değiştiren Dia sol taraftan kaleye yuvarladı.(4-2)Maç bu şekilde sona erdi.

Maç sonunda küfürden ceza sınırında olan Fenerbahçe seyircisinin bilindik tezahüratını yaratıcı bir şekilde revize ettiğini işittik.

Anlarsın ya GALATASARAY!

Maçın kısa bir özetini izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder