UA-36062800-1

12 Aralık 2011 Pazartesi

Galatasaray yine Kazandı ..


Galatasaray Fenerbahçe'yi domine ederek deviren ilk onbirini bozmadan başladı. Ve yine üstün bir oyunla kazanmayı bildi. 3-0

Maçın henüz 5. dakikasında Galatasaray, Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçti. Sağ kanatta Cech'in topunu kapan Kazım, ceza sahasındaki Elmander'e pası verdi. Elmander topu kontrol ederek döner dönmez vurdu ve  kalecinin sağından topu ağlara gönderdi.(1-0)

Trabzon özellikle orta sahada Galatasaray'la baş edemedi.Bunda hafta içi oynadıkları zorlu Lille maçının da etkisi olduğunu düşünüyorum.Burak yine etkili olamadı.Hafta içinde yaptığı ben Trabzonsporlu Burak'ım,gidersem para kazandırırım vb açıklamalarından sözleşmesindeki 5 milyon Euroluk serbest kalma maddesinden faydalanarak Avrupaya transfer olacağını anladım.Performans kaybında da bunun payı olduğu düşüncesindeyim.

Trabzonspor 8. dakikada Halil'le ciddi bir poziyon yakaladı.Kafa vuruşu defanstan döndü sonra maçta tempo düştü.Korner kullanmaya giden Selçuk yabancı madde yağmuruna tutuldu.Bir sonraki kornerde yine aynısı olunca korneri atmaktan vazgeçmesi Fatih Terim'in Selçuk'a tepki göstermesine yol açtı. 44. dakikada frikik kazanılıp Selçuk topun başına geçtiğinde arkadaşlarıma bu adam iyi vuruyor gol olabilir dedim.Selçuk frikikten harika vurdu.Gol oldu! (2-0) İlk yarı bu şekilde sona erdi.

55. dakikasında bir hava topunda Felipe Melo'yla girdiği pozisyon sonrasında Didier Zokora'ya hakem Kuddusi Müftüoğlu kırmızı kart gösterdi. Bence kırmızı kart fazla ağırdı. Bu pozisyon sonrasında hakeme itiraz eden Burak Yılmaz da sarı kart görerek bir sonraki maçta cezalı duruma düştü.Elmander'in cezasını neden olduğu anlaşılmaz bir şekilde indiren Tahkim Kurulu bu ağır kırmızı kartın cezasını da tek maça indirir diye düşünüyorum.

On kişi kaldıktan sonra Trabzonspor oyundan iyice düştü.Son dakikalarda Fatih Terim oyuna Ceyhun Gülselam'ı da aldı.90+2 de Selçuk'un pasında soldan içeriye çıkardığı top Tolga'ya çarparak gol oldu.O da Selçuk'tan sonra bir gol bularak ,Trabzonspor'u yıkan bir diğer eski Trabzonspor'lu oldu.(3-0)Ve Engin,Selçuk,Ceyhun üçlüsü tribünlerin maç boyu ve sonrasında büyük tepkilerine maruz kaldılar .


Kafası rahat Galatasaray her maç üzerine koyuyor.Özellikle de Fatih Terim'in rölanti oynamaktan vazgeçip oyunu önde oynamaya karar vermesi bu takımı oldukça değiştirdi.2 haftadır oynadıkları oyunun ilerlemesi dışında Fenerbahçe'yi de Trabzonspor'u da düşüşte yakalamaları şanslarıydı.Trabzonspor'da Şenol Güneş Henrique ve Halil Altıntop'u artık kanatlarda oynatmaktan vazgeçmeli.


Maçın golleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder