UA-36062800-1

7 Aralık 2011 Çarşamba

Özgür Çek

       Yukarıdaki fotoğraf Fenerbahçe ile ilk profesyonel sözleşmeyi imzalarken çekilmiş fotoğrafı idi.

       Ankaragücü’ndeki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Özgür Çek, dünkü kulübün durumuna göre serbest kalması durumunda, Fenerbahçe’den gelebilecek bir teklife evet diyeceğini söyledi.Ve bugün serbest kaldı.

       3 ocak 1991 doğumlu, Fenerbahçe altyapısından yetişen Özer’in transferi sırasında Ankaraspor’a bedelsiz verilen, sonrasında ise Ankaragücü’ne geçen genç sol kanat oyuncusu,  Fenerbahçe A Takımı’na yükselmesine karşın çok fazla forma şansı bulamamıştı. O dönemde Fenerbahçe'de Roberto Carlos vardı Wederson vardı ve Özgür de çok gençti. Yine aynı dönemde kendisine veliahtı sorulan Roberto Carlos;Özgür Çek'i işaret etmişti.

       Ankaragücü'nde 19 yaşındayken Ümit Özat'ın kendisine güvenip forma verdiğini ve gelişiminde önemli etkisi olduğunu söyleyen genç futbolcu, çabuk oyunu ve iyi sol ayağıyla benim beğenimi çoktan kazanmıştı. Üstelik Ümit Milli takımının da değişmez oyuncusu. Ziegler'in sakatlandığı süreçte hatırlarsınız alternatifi olmadığı için kafalar karışmıştı. Ligde ve kupada mücadele eden Fenerbahçe'nin bir pozisyonda alternatif oyuncusu olmaması elbette ki kabul edilemez. Üstelik maçların üç günde bir oynandığını hatırlarsak Ziegler'in de bazen dinlendirilmesi iyi olur. Ayrıca Ziegler kiralık,seneye kalıp kalmayacağı net değil,camiayı tanıyan, altyapıdan yetişmiş böyle yetenekli bir oyuncu takıma tekrar kazandırılıp, zaman zaman da oynatılıp takıma entegre olması sağlanırsa gelecek yıllarda takımın sol bek sorununu bitirebilecek yetenekte. Sene başında Trabzonspor istedi alamadı, Fatih Terim'in gözünün üzerinde olduğu biliniyor. Ne olursa olsun rakiplere kaptırılmaması gereken kalitede bir oyuncu. Aykut Kocaman onu tekrar takıma kazandırırsa gösterdiği performansla Özer Hurmacı transferinin telafi edilebileceğini düşünüyorum. İşte aşağıda da milli takım kariyeri görünüyor.

Milli takım Oyunlar Maç      Gol
-   Türkiye U21 10 2
-   Türkiye U20 2 0
-   Türkiye U19 21 0
-   Türkiye U18 9 0
-   Türkiye U17 19 0
-   Türkiye U16 12 0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder