UA-36062800-1

5 Aralık 2011 Pazartesi

TFF'den Can Arat Skandalı


Kayserispor'un İBB'yi 1-0 mağlup ettiği maça 5 dakika kalan TFF gözlemcisi hakem Kamil Abitoğlu'nun yanına gelip,adı ilk onbirde oynayacak futbolcular arasında yer alan!'Can Arat'ın adının savcılık iddianamesinde geçtiği,bu yüzden kadrodan çıkarılması gerektiğini hatta stadyumu da terk etmesi gerektiğini' söylemiş.Dahası Can Arat'ın yerine kadroya eklenmek istenen futbolcu da Can Arat'ın ihraç edildiği,bu nedenle yerine futbolcu eklenemeyeceği belirtilerek engellenmiş.Ve maç kadrosunun 17 kişi kalmasına sebep olunmuş.Bu durum sonrasında İBB idari menajeri ve Can Arat'a bildirildiğinde adam göz yaşlarına boğuluyor.Ben de duyduğumda çok üzüldüm Can Arat'ı 8 yaşında geldiği Fenerbahçe'de profesyonel sözleşmeyi imzalayıp sahaya çıktığı ilk zamanlarda büyük umutla izledim.Bir stoper için müthiş bir fiziği,ortalamanın üzerinde ayak tekniği vardı ve ayağa kafa sokmaktan çekinmeyen bir futbolcuydu.Ne yazık ki gereken seviyede oynayamadı ve anadoluya açıldı.Giderken de tecrübe kazanıp gereken seviyeyi yakalayıp,bir gün geri dönmesini umdum hep.

Daha sonra dün gece TFF'den kulübe bir telefon gelmiş ve ''Özür dileriz Can Arat'ın adı geçmiyormuş.'' denmiş.Böyle kepazelik olur mu?Bu işi beceremiyorsunuz..Bu her geçen gün daha fazla ortaya çıkıyor Sayın Aydınlar ve yönetim kurulu üyeleri!

Bu gün bu olayı NTVspor'da canlı yayına bağlanan Arif Erdem'den öğrendim.Arif Erdem ''Maç saatinde böyle bir şey yapılır mı?' ''Herşeyi bütün hazırlığımızı,taktiğimizi o oynayacak şekilde hazırlamışken,üstelik futbolcular maç öncesi ısınma hareketlerini bile yapmışken verilen bu haberle moralimiz altüst oldu'' dedi.Mağlubiyeti buna bağlamadığını belirten Arif Erdem daha sonra bir yanlışlık olduğunun belirtilerek özür dilenmesi üzerine ''Bu işler bu kadar basit mi?' diyerek tepkisini gösterdi.
Açıkçası bu ülkede Afrika standartlarında yöneticilik yapmanın ne zaman biteceğini merak ediyorum ben..
Aşağıda da İBB Yönetim Kurulu'ndan yapılan basın açıklaması yer almaktadır.


İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nden Açıklama


İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Kayserispor maçı öncesinde Oyuncuları Can Arat'ın, Tff tarafından kadrodan ve stattan çıkartılması sonucunda, mağdur edildiklerini iddiasında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Kayserispor maçı öncesinde Oyuncuları Can Arat'ın Türkiye Futbol Federasyonu
(Tff) tarafından kadrodan ve stattan çıkartılması sonucunda, mağdur edildiklerini iddiasında bulundu.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, ligde dün oynanan Kayserispor karşılaşması öncesinde yaşanan olaylar nedeniyle futbol takımının olumsuz etkilendiği dile getirilerek, "Uğradığımız haksız durum nedeniyle kulübümüz mağdur edilmiştir" denildi.

Kayserispor maçı öncesinde, ilk 11'de oynayacak olan futbolcuları Can Arat'ın kadrodan çıkarttırılarak stat dışına gönderildiğini ve maçı bu olumsuz havada maç oynamak zorunda kalındığı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Maçın başlamasına dakikalar kala takımlar 18'lerini belirlemiş, listeler hakemlere verilmiş ve maç ısınması bitmişti. Sahaya çıkmak için formaların giyildiği sırada maçın temsilcisinin orta hakem Kamil Abitoğlu'na giderek Can Arat'ın oynatılmayacağının tebligatını yapıyor, daha sonra idari menajerimizden Can Arat'ın stattan çıkarılması isteniyor. Bunun üzerine listeden çıkarılan Can Arat'ın yerine Marcus Vinicius, 18'e de Zeki Korkmaz yazılıyor. Fakat Can Arat ihraç kabul edildiği için Zeki Korkmaz da listeye alınmıyor. Böylece tam anlamıyla haksız rekabetle 17 kişilik kadro ile maça başlamış oluyoruz. Bu şekilde tüm Oyuncularımızın ve teknik ekibimizin moral motivasyonu kaybolmuş vaziyette oynadığımız maçı kaybediyoruz."

-"Stada girmeyecekler arasında Can Arat'ın adı yok"-

Açıklamada, kulübe emniyetten yapılan tebligatta Oyuncu Can Arat'ın adının stada giremeyecekler arasında yer almadığına vurgu yapıldı.

Buna rağmen, Oyuncularının Tff tarafından oynatılmadığına dikkat çekilen açıklamada, "Karşılaştığımız bu olumsuzluk sonucunda meydana gelen mağduriyetimizin hukuki takibi kulübümüz tarafından yapılacaktır. Bugün itibari ile içinde bulunduğumuz haftanın önemli maçları için çalışmalarımıza Can Arat ile birlikte başlıyoruz. En büyük dileğimiz bu tür olumsuzlukları bir daha yaşamamak ve futbol içinde bırakılmamızdır" denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder