UA-36062800-1

30 Ocak 2012 Pazartesi

Fener İçerde Başka

Galatasaray'ın yenildiği haftada kazanmak zorunda olan Fenerbahçe;geçen haftaki maçın aksine iyi başladığı maçı 2-1 kazanarak fırsatı iyi değerlendirdi.Böylece iç sahadaki yenilmezlik serisini 34 maça çıkarırken,Süper Lig'deki 1000. galibiyetini de almış oldu.

Stoperde sakatlığı geçen Serdar forma şansı bulurken,forvette Bienvenu yer aldı,Ziegler'in yerinde Caner,Emre'nin yerinde Topuz,sağ tarafta Özer oynarken Alex kendi yerine geçmişti.

Maça iyi başlayan Fenerbahçe Alex'in değerlendirmedeği poziyonda,topu iyi takip eden Bienvenu'nun vuruşuyla 7.dakikada öne geçti.(1-0)

Seyirciyle kucaklaşan Bienvenu güzel sevindi.Maç genelinde de iyi bir oyun ortaya koydu.Ligdeki 6. golüne ulaşan Henri,eleştirilerin gölgesinde ,Sow transferinin de gerçekleşmesiyle bir vites yükseltmiş gibiydi.Bir ara Özer'in ıslıklandığını duydum.Aynı arkadaşlar daha önce Ümit Özat gibi bir profesyoneli,Tuncay gibi herşeyini veren bir oyuncuyu da ıslıklarlardı.Selçuk'a takıktırlar,şimdi de Özere'e taktılar.Özer benim de beğenmediğim maçlar oynadı evet.bu gerçek takımı desteklemek için stada gitmesi gereken taraftara onu yuhalama,ıslıklama hakkı vermez.Kimse kötü oynamak için sahaya çıkmaz.Özer de bugün az top kaybıyla oynadı,iyi mücadele etti,tek paslarla basit ve iyi bir oyun ortaya koydu.


Golden sonra Fenerbahçe baskısını artırdı.Özellikle başta Alex'in ve diğerlerinin değerlendiremediği çokça poziyon oldu.Alex maçın genelinde son hareketi iyi yapamadı,yorgun gözüktü.



Beşiktaş maçında deplasmandaki yerini alan Fenerbahçe taraftarı Beşiktaş'ın deplasman hakkını  açtıkları pankartla destekledi.İnönü'deki maçta da hatırlanacağı gibi önce Fenerbahçe taraftarının stada alınmayacağı belirtilmiş,daha sonra karar değiştirilmişti.Stad girişinde saatlerce bekletilen Fenerbahçe taraftarı maça,maç başladıktan sonra müze kapısını zorlayarak müzeden girebilmişti.Sonrasında yine büyük kulüplerin yöneticileri haksız bir karar alarak kendi aralarında yapacakları maçlarda deplasman seyircisinin stadyuma alınmaması yönünde anlaşmışlardı.

Stoch ;37.dakikada ''Stoch noktası''nın tam tersinde topla buluşup,önündeki oyuncuyu harika bir şekilde ekarte ederek ,bu kez soluyla örümcek ağlarını temizledi(2-0).Lig başındaki tutukluğunu ve güçsüzlüğünü yenen Stoch,istikrar da kazanmaya başladı.Bu yıl Fenerbahçe'nin en efektif oyuncusu.Bugün de harika oynadı,müthiş bir gol attı,arkasındaki Caner'le de uyumlu bir oyun ortaya koydu.Bu gol bu sezon attığı 7.gol. Altısı Kadıköyde atılan goller.Deplasmanlarda biraz daha kolay yıldırılabilir bir oyuncu.



İkinci yarıya ilk yarıdakinin aksine etkisiz bir oyunla başladı Fenerbahçe.Üst üste pozisyonlar bulan Mersin İdman Yurdu,sağdan gelen ortaya kafayı vuran Nduka'nın golüyle (2-1) 57.dakikada farkı bire indirdi. Golde Serdar'la Volkan arasında bir anlaşmazlık oldu.Bu tip goller yemek bu seviyede takımlara yakışmıyor.

Golden sonra pozisyonlar bulmaya devam eden Mersin;yeni transferi Erdal Kılıçarslan'la 69.da bir pozisyon buldu,Volkan vuruşu çıkarırken,dönen topa tekrar vuran Erdal'ın 2. şutunu da kurtardı.Geçen haftaki maçta da ard arda şutları hızlıca yerden kalkarak kurtarmıştı.İlginçtir yıllardır vücut geliştiren antrenmanlar yaptığı bilinen Volkan'ın esnekliğinden ve çabukluğundan kaybedeceğini düşünüyordum,ama yanıldığımı iki haftadır net bir şekilde anladım.

60'da Gökhan sakatlanarak yerini Orhan Şam'a bıraktı.Orhan Şam iyi bir kumaş,harika bir fiziği var,fakat topla yeterince yumuşak değil.Tempolu bir şekilde oynayabiliyor.Yere iyi basıyor,dayanıklılığı iyi,ama mesela top sürerken ayağından açıyor.Bir pozisyonda ayağından açtığı topa müdahale edeyim derken rakip kaleciyi az kalsın sakatlıyordu.

Topuz Emre'nin yerinde sırıtmadı.Temposu yine yerinde olan Mehmet,bu bölgede bir alternatif olabileceğini bir kez daha gösterirken ,yoğun maç temposunda Fenerbahçe'de rotasyon yapmayı kolaylaştıracaktır.Olası bir Krasic transferinde de orta sahada Emre ve Cristian'a ciddi bir alternatif ve rakip olabilir.

Bu kaçırdıkları pozisyonlardan sonra temposu tekrardan düşen Mersin kalesinde zaman zaman etkili gelen Fenerbahçe'de, hakkında son zamanlarda sürekli spekülasyon yapılan Semih Şentürk, maçın sonlarında oyuna dahil oldu.Fenerbahçe de maçın kalanında gol bulamadı.Maç 2-1 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona ererken,Galatasaray'la olan puan farkı tekrardan 2'ye inmiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder