UA-36062800-1

5 Ocak 2012 Perşembe

Fenerbahçe Hata İçi Yine Kazanamadı. Orduspor:1-1:Fenerbahçe

     Hafta içi maç kazanamama alışkanlığı olan Fenerbahçe,Alex'ten mahrum çıktığı Ordu deplasmanından 1-1 beraberlikle döndü.

  
     Kaptan'ın yerine; onun göreviyle sahaya sürülen Özer Hurmacı gayretliydi ama yine extra şeyler yapmaya çalışırken pek fazla üretken değildi.Onu izlerken Hakan Tecimer'i hatırlıyorum bazen.O da geçtiği adamı tekrar çalımlardı Özer gibi.

     İlk yarı yeni gelen hocası Cuper'in anlayışına uygun bir şekilde savunmada dsiplinli oynayıp hızlı hücuma çıkma düşüncesiyle başlayan Orduspor,sol tarafta oynayan Culio'yu,üretkenlik sağlamak adına sık sık ileri çıkan Gökhan'ın boşalttığı yere kaçırarak etkili oldu.Bunda sakatlıktan sonra eski formunu bulamayan Mehmet Topuz'un da Gökhan'ın boşalttığı yerleri doldurmaması etkiliydi.Mehmet Topuz sık sık içeri girdi,takım adına pozitif bir hareketi de olmadı.Cristian da Fenerbahçe adına sorumluluk alıp çok iyi bir oyun ortaya koyan Emrenin aksine silik bir oyun ortaya koydu.Fenerbahçe zaman zaman Gökhan'ın bindirmeleriyle etkili olsa da soldan doğru dürüst tek bir atak yapamadı.


     18. dakikada hızlı çıkan Orduspor, solunda daha müsait pozisyondaki arkadaşına pas atmak yerine şut çeken Stancu'nun uzaktan harika vuruşuyla 1-0 öne geçti.Bence kurtarılamayacak top değildi.Sanırım Volkan şut atmasını beklemiyordu.


     Golden sonra Fenerbahçe Özer ve Stoch'un gollük şutlarından sonuç alamayan Fenerbahçe,Emre'nin iki yönlü olarak çok iyi oynadığı devreyi 1-0 geride kapattı.

      2.yarıya Aykut Kocaman Özer-Dia ve Stoch-Caner değişiklikleriyle başladı.Dia'nın sağ açığa geçişiyle Mehmet Topuz, Özer'in boşalttığı bölgeye kaydırıldı.Caner de sol tarafa bir hareketlilik getiremedi.Caner'i milli maçta Hiddink tarafından 30. dakikada oyundan alındığı zamandan beri iyi oynarken izleyemedik.Dia da hareketlilik getirip hızıyla etkili olabilir diye düşünülse de yine umursamaz ve etkisizdi.Olası Sow transferinde takasta kullanılabileceği söyleniyor,bence de çok yetenekli de olsa bu kadar sık sakatlanan ve umursamaz bir oyuncu olan Dia için en iyi çözüm yolu bu.

     İlk yarıdan daha istekli başlayan Fenerbahçe'de günün başarılı ismi Emre'nin 50. dakikadaki klas vuruşu ağlara gitti. (1-1)



     Golden sonra Fenerbahçe baskısını arttırdı.67. dakikada Serdar'ın,68.dakikada da Gökhan'ın pozizsyonlarını kaleci Fornezzi kurtardı.İkinci yarı hakem Halis Özkahya hatalı kararlarıyla Fenerbahçe'nin hızını sık sık kesmesiyle dikat çekti.

      Bu dakikalardan sonra yine iki adet hızlı hücumda Culio'nun paslarıyla topla buluşan Stancu'nun şutlarını Volkan önledi.Culio'nun Galatasaray'ın yerine aldığı Riera'dan çok daha etkili oynadığını açıkça söylemeliyim.Aykut Kocaman son olarak 80. dakikada Bienvenu'yu de oyuna soktu.Fakat Bienvenu de yine önceki maçlardaki gibi sık sık kolayca yere düşmesiyle
dikkat çekti.Semih de yine güçsüz göründü.Emre'ye gol öncesi verdiği pas bütün maç yaptığı en olumlu hareketti.Maç 1-1 sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder