UA-36062800-1

15 Ocak 2012 Pazar

Hakkını Fenerbahçeliliğimize Helal Et Lefter




Cuma Günü öğleden sonra zatürre nedeniyle kaldırıldığı  Amerikan Hastanesi'nde bulunan , efsanemiz Lefter'i kaybetmiştik.

O Lefter ki;Fenerbahçe armasıdır.. Lefter, sarının en parlağıdır.. Lefter, lacivertin en asilidir.. Lefter, 'çubuklu'nun ta kendisidir..

Bugün saat 11.00 de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan tören sonrasında,cenaze Büyükada'ya götürülerek yapılan ayin sonrasında Büyükada Rum Mezarlığı'na defnedildi.Anmaya ve cenazeye katılan onbinlerce Fenerbahçeli ve diğer takım taraftarları Lefter'i hiç izlemememiş olan bana büyük gurur verdi.Lefter çubukluyu çubuklu yapan en önemli figürdür çünkü.

    Bir süre blog yazarlarından Yiğit Yılmaz'ın blogunda geçen sene Lefter'i adaya ziyaret ettiğinde elini öperken bir fotoğrafını görmüştüm.Ve imrenip aynı şekilde ziyaret etmek istemiştim fakat birkaç gün önce hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını duyduk.Ve tabii ki hastaneye giderken Aziz Yıldırım'a yazdığı duygu dolu mektubu gözlerimizi yaşarttı.Sanki veda ediyordu.En azından ben böyle hissettim.Sonra iyi bir haber olsun diye merakla beklerken ,Amerikan Hastanesi'nde çalışan bir arkadaşıma da ziyaret etme şansı olup olmadığını öğrenmesini rica ettim.Maalesef nasip olmadı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Galatasaray'lı,Beşiktaş'lısı,Bursalısı,Rizelisi onbinlerce taraftar hep birlikte Babamı Fenerbahçeli yapan büyük usta Lefter'i uğurlamak için biraraya geldiler.Hepsine buradan ayrı ayrı teşekkür ederim.Ayrıca Atletico Madrid de oynayan Arda Turan da takımının bugünkü maçına siyah bant takarak çıktı.Helal olsun!


Hep bir ağızdan söylediler.


Bitti Kalem Doldu Defter.
Bu Alemde Kral Lefter!



*O Lefter ki, kendisine nasıl Fenerbahçe'de oynamayı nasıl kabul ettin diye sorulduğunda; ''Nasıl Fenerbahçe'li olmayayım,Ben Fenerbahçe'den başka takım bilmezdim ki .. '' demiştir.

*O Lefter ki Fenerbahçe sevgisini ''İçimdeki Fenerbahçe aşkını tarif etmem imkansız,kalbini sök ver deseler Fenerbahçe için çıkarır veririm diye ifade etmiştir.

*O Lefter ki Fenerbahçe'ye denenmek için getirildiğinde,B Takım formasıyla A Takıma karşı 4 gol atmış.Maçtan sonra ortalardan ayakkabılarını çıkarıp kaybolmuş.Bulunduğunda neden kaybolduğunu soranlara Fenerbahçe A Takımı'na gol atmaktan utandım demiştir.

Daha düzinelerce şey yazılabilir.Tüm insanların sevgisini ve saygısını kazanan inanılmaz güzel bir insandı.


Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun şiiri de ne güzeldir.
“İstanbul deyince aklıma / Stadyum gelir / Kanımın karıştığını duyarım ılık ılık / Memleketimin insanlarına / Daha fazla sokulmak isterim yanlarına / Ben de bağırırım birlikte / Avazım çıktığı kadar / Göğsümü gere gere / Ver Lefter’e / Yaz deftere!”...

Törene dönecek olursak,eski takım arkadaşlarından Şükrü Ersoy,Mikro Mustafa,Fenerbahçe kaptanı Alex duygu dolu konuşmalar yaptılar.Aziz Yıldırım'ın henüz hayattayken yazdığı ama eline ulaşmayan mektubu okundu.Bu arada stada getirilen naaşla birlikte futbolcuların arkasından sahaya çıkan Recep Tayyip Erdoğan yuhalandı.Yuhalayanlardan ellerine geçirebildiklerini apar topar gözaltına aldılar.O Recep Tayyip Erdoğan ki bi ara ''Bizi Rum bile yaptılar'' demişti.!



Fenerbahçe'li futbolcuların omuzlarında stadyumdan çıkarılan Lefter,kilise ayini ve defin işlemleri için Büyükadaya nakledildi.Taraftarlar da Bostancı'dan kalkan vapurlarla,adaya giderek büyük ustayı son yolculuğunda yanlız bırakmadılar.



İki gündür ve bugünkü cenazede töreninde sürekli Lefter'in Rumluğu,Rum olmasına rağmen Türküm demesi,Yunanistan'a gol atması ve Atatürk'ü sevmesi üzerinden Lefteri konuşmaya çalışan ,hepsi ''Oğuzların Kayı boyundan gelmiş'' insan sürüsü sizi sevmiyorum!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder