UA-36062800-1

26 Mart 2012 Pazartesi

Yine Fenerbahçe'ye Saldırı

   CEV Kadınlar Voleybol Avrupa Şampiyonlar Ligi Final maçında  Fransız RC Cannes'ı 3-0'lık galibiyetle deviren Fenerbahçe Universal Kadın Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu olarak Türkiye’ye geldi. Fenerbahçe Universal'i ''Kupayı Alın,Yakalım Dış Hatları'' diye seslenen taraftarı da havaalanı karşıladı.

   Havaalanındaki karşılamada muhteşem bir atmosfer ile takımımızla bütünleşen taraftarlarımıza polis durduk yere ve gerekçe göstermeden müdahalede bulunarak Fenerbahçelileri darp etti.3 Temmuz sürecinden itibaren,Fenerbahçe'lileri tarladaki böcek muamelesi eden İstanbul Emniyeti  yine biber gazı da kullanarak,taraftara cop kullandı,yerlerde kadınlar da dahil olmak üzere taraftarları tekmeledi.


   Aslında herkes coşku içerisinde kutlamalar yapıyor,kupayla fotoğraflar çektiriyor,takım ve taraftarlar,birlikte olimpik branşlarda kazanılan en önemli kupanın coşkusunu yaşıyordu.



   Sarı Melekler için "Sözünüzü yerine getirdiniz, şimdi sıra bizde, dış hatları yakarız şampiyonluk gelince” tezahüratı yapıldı.Ve eğlence sonunda takım otobüsüne bindi,tam çıkış yapacakken olaylar patladı.Takım otobüsünün önünde ellerinde meşalelerle yürümekte olan taraftarlara,durduk yere saldırmaya başlayan polis,saldırıya tepki gösteren,Fenerbahçe Universal takım otobüsüne de saldırmaya kalktı,oyuncuların da biber gazından etkilendiği gözlendi.
   Twitter hesaplarından olayları doğrulayan oyuncular, biber gazı yüzünden zor nefes aldıklarını belirttiler.Duygu Bal “Hayatımda böyle olay görmedim. Polis üniformasını giyip önce bizi korumaya sonra da otobüsümüze kadar saldırmaya kalktılar. Yazıklar olsun” yazdı.Naz Aydemir de ''Atki vermek isteyen bir taraftarimizin tartaklanmasiyla basladi her sey gozumuzun onunde oldu. Kimse bir seyi koruklememisti.''dedi.Hatta olaylara oyuncuların da tepki vermesi üzerine polis otobüsüne de copların vurulduğunu ifade etti. Olaylar sırasında çok sayıda taraftar darp edilirken,12 yaşındaki bir çocuğun da bacağı kırıldı.

   Olaylar sırasında yaralanan Şeyma Şimşek adlı kadın taraftar” Takımı karşılamıştık artık sonlara doğru  son tezahüratlarımızı yapıyorduk. bir otobüsün önünde dururken polis birden yanımda bulunan bir taraftara yumruk atıp saldırdı. Dağılın diye bağıyorlardı. Otübüsün önündeydim önce bacağıma tekme yedim yere düşünce iki tekmede karnıma geldi. Resmen yerde tekmeleniyordum. Dehşeti yaşadım. Omzum sırtım ve heryerime darbe aldım. O an ülkmemden ve polisimden bir kez daha utandım. Kimi kime karşı koruyorlardı. Biz takımımızı karşılıyorduk müdahalenin ne maksatlı olduğunu hala anlamış değilim.Şikayetçi olacağım” dedi.

   Olayları sebepsiz başlatan polisin kimden,hangi sebeple saldırı emri aldıkları merak konusu..İstanbul Emniyet Müdürü derhal istifa etmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder