UA-36062800-1

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Juve Namağlup Şampiyon

      Calciopoli skandalının patlamasıyla Serie B'ye düşürülen Juve, 5 yıl sonra tekrar Serie A şampiyonu olarak, üstelik bunu namağlup başararak harika bir işe imza atmış oldu.


      AC Milan'ın geçen hafta Milano derbisinde İnter'e yenilmesiyle şampiyonluğu kazanan Juventus, resmi kayıtlara göre toplamda 28. şampiyonluğunu kazandı, onlara göre ise yandaki otobüste de görüldüğü gibi 30. şampiyonlukları. (Skandal sonrası 2 şampiyonlukları silinmişti.)


     Üstelik tüm bunları bir yıl içerisinde büyük değişimler yaparak başardılar. Takımın başına eski orta saha oyuncuları Antonio Di Natale'yi getiren, AC Milan'dan alınan maestro Andrea Pirlo liderliğinde, alınan onlarca futbolcuyla yenilmez bir takım yaratmalarını inanılmaz takdir ettim. Savunmada 600.000 Euro'ya Wolfsburg'dan transfer edilen Barzagli, her zamanki gibi kaleci Buffon,orta sahada Pirlo ve yeni transfer Arturo Vidal sezonun yıldızları arasındaydılar.

        Juventus'un şampiyon olmasıyla birlikte, AC Milan'ın golcüsü İbrahimovic'in oynadığı takım ilk kez o sezonu şampiyon bitirememiş oldu. Bu da oldukça enteresan bir istatistik.. Buna rağmen İbra sezonu gol kralı olarak tamamlamayı başardı.

   Elbette ki sezonun bitişiyle birlikte, şampiyonluk kadar önemli bir diğer şey de 37. yaşındaki efsane Del Piero'nun vedasıydı. Sözleşme yenilenmeyeceği açıklanan Del Piero, 1993-1994 sezonunda, o günün en büyük yıldızı Roberto Baggio'ya alternatif olsun diye geldiği Juventus'ta, 2. sezonundan itibaren takım için vazgeçilmez bir oyuncuya dönüşmüş ve süreç Baggio'nun AC Milan'a satılması ile sonuçlanmıştı.
  

    Del Piero Juventus'la 19 yılda 19 kupa kazandı. Lig, Şampiyonlar Ligi, Dünya Kulüpler Şampiyonluğu, Süper Kupa Şampiyonluğu gibi kupalar da kazandığı kupalar içerisinde bulunuyor.
   
     
    Ligde 290, Şampiyonlar Ligi'nde 45 gol ile gelmiş-geçmiş en golcü Juventus oyuncusu olan Del Piero, 700 kez sahaya kaptan çıkarak bu alanda da rakipsiz durumda. Del Piero 2006'da Dünya Kupası kazanan İtalya'nın da en önemli oyuncularındandı. 
    
    Forması emekliye ayrılacağı açıklanan Del Piero, ''10 numaralı formanın emekliye ayrılmasını istemiyorum, altyapıdaki gençler bir gün o formaya erişebilmenin hayalini kurmalı'' diyerek bir kez daha hayranlığımı kazandı. 

Keşke böyle bir bayrak adam Fenerbahçe'ye de nasip olsa
   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder