UA-36062800-1

1 Eylül 2012 Cumartesi

Çilek Gibi Kura

      Kaka filan derken Ünal Aysal'ın Çilek'inden ses çıkmazken, Galatasaray 'Çilek'ini çektiği kurayla buldu diyebiliriz.Galatasaray Romanya'dan Cluj, Portekiz'den Braga ve ingiliz devi Manchester United ile birlikte H Grubu'nda yer alacak.

      Gruptaki takımlar arasında Manchester United  elbette ki,tecrübesi ve kadro kalitesiyle grubun favorisi durumunda.Ben kendi adıma Manchester yerine başka bir takım gelmesini tercih ederdim, çünkü daha önce de defalarca, Türk takımlarının karşısına 1. torbadan gelen takım Manchester'dı,sıkılmaya başladım.Geçen yıl Basel'in Şampiyonlar Ligi'nde safdışı bıraktığı 'Kırmızı Şeytanlar',17. kez üst üste Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor olsalar da, yenilmeyecek bir takım değil.Özellikle de Real Madrid, Barcelona,Bayern Münih yerine rahatlıkla terecih edilesi bir rakipler. Bu yaz transfer döneminde Dortmund'dan Kagawa, Arsenal'den RVP başta olmak üzere, Universidad Chile'den Angelo Henriquez, Vitesse'den Alexander Buttner, Crewe'den Nick Powell takviyeler yapan Manu, lige pek parlak girmedi.Hem skor hem de oyun olarak formda görünmediklerini rahatlıkla söyleyebilirim. Rooney'in birkaç hafta sürecek olan sakatlığı da cabası..Galatasaray için olmazsa olmaz ise Ujfalusi'nin de sakatlığı sebebiyle tecrübeli bir stoper transferi.



    Braga ise tanıdığımız bir takım. Geçen yıl Beşiktaş'ın Uefa Kupası'nda elediği Braga, kaliteli bir ekip.Fakat iyi oynarsan yenersin, sıradan oynarsan gözünün yaşına bakmaz. Uefa Ligi finali de oynayan Braga son yıllarda ciddi bir ivme kazanmış bir takım, 2.torbadan gelmiş olmaları da bunu göseriyor zaten.
     
    Braga'nın en önemli transferi bu sene Atletico Madrid'ten gelen, hücuma yönelik orta saha oyuncusu Ruben Micael olarak göze çarparken, Portekiz ekibi Porto'dan kaleci Beto, Academica Coimbra'dan golcü oyuncu Eder ve Sporting Olhanense'de genç stoper İsmaily'i kadrosuna kattı.


 

    Di Natale'li Udinese'yi, Maicousel'in solda gördüğümüz, 'Panenka' penaltısı denemesi sonucu eleyen Braga'dan Galatasaray'ın 2 maçta 4 puan civarında alacağını düşünüyorum.Bence Galatasaray İstanbul'da kazanır,deplasmandan da 1 puan koparmaları işten bile değil.
  
    Buradan yazın oynanan Avrupa Şampiyona'sında 'Panenka' penaltısını muhteşem kullanıp, belki de Maicousel'in başını yakan Andrea Pirlo'ya selam ederim.İyi yapınca harika oluyor,yapamayınca da böyle rezil ediyor işte 'Panenka' penaltısı.

     Romanya 1. Ligi'nde 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Cluj, bu sezon 6. haftası geride kalan ligde 6. sırada bulunuyor.İki ön eleme turunu geçen Cluj, Slovan Liberec ve Basel'i Şampiyonlar Ligi'nin dışına iterek, gruplara kaldı.

    Ağırlıklı olarak kadrosunu Portekizli veya Portekiz Ligi'nde oynayan oyuncular oluşturuyor.Çok önemli bir Avrupa Ligi tecrübesi bulunmayan Cluj,son yıllarda adını daha fazla duyurmaya başladı. Atak futbol oynuyorlar,bol gol pozisyonu buluyorlar. Kapetanos ve Pantelis dikkat çeken oyuncuları.Grupta olası bir Cluj'a puan kaptırma durumu, Galatasaray'ı grupta zor duruma sokabilir. Atak futbollarının getirdiği arkadaki boşluklar Burak Yılmaz'la değerlendirilmeli.
  
                                                             Şampiyonlar Ligi Grupları

  
   





        











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder