UA-36062800-1

19 Eylül 2012 Çarşamba

Real'den Süper Geri Dönüş

    
    İspanya Şampiyonu Real Madrid ile İngiltere Şampiyonu Manchester City'nin karşı karşıya geldiği maç, sıkıcı başladı enfes tamamlandı.  La Liga'ya son yılların en kötü başlangıcını yapan ve daha şimdiden Barcelona'nın 8 puan gerisine düşen son şampiyon Real Madrid, İngiltere şampiyonu Manchester City karşısına sürpriz bir kadro ile çıktı. Mourinho Sevilla maçından sonra ruhsuzlukla suçladığı takımında, orta sahasını Essien, Sami Khedira, Xabi Alonso gibi 3 adet dayanıklı-savaşçı oyunculardan oluşturmuştu.. 

Orta sahada dirençli adamları tercih etmesine pek şaşırmadım da, savunmada pek şans vermediği
Varane'ı Sergio Ramos'un yerine sahaya sürmesi oldukça şaşırtıcıydı. Bu sırada Real Madrid'in yedek kulübesine baktım da ( Kaka, Mesut Özil, Modric,Karim Benzema,Sergio Ramos,Coentrao) bu isimleri sıradan iddiasız bir takıma yerleştirsen, kesinlikle kupanın favorilerinden biri haline gelir.




     Bu oyuncu tercihleri Real Madrid'in orta sahadaki yüksek pres gücünün de etkisiyle City'ye ilk yarıda hemen hemen hiç hücum etme şansı tanımadı. Fakat yaratıcılıkları pres özelliklerinin yanında oldukça sönük olan bu orta saha 3'lüsü, hücumda Ronaldo, Di Maria ve Higuain 3 lüsüne hemen hemen hiç destek olamadı.Zaman zaman Marcelo ,ileri çıkışlarıyla rakip kaleyi zorlasa da ilk yarıda Joe Hart'ı geçmeyi başaramadılar. Bunda Manchester City'nin 8-10 kişiyle kapanmasının da etkisi büyüktü. Kapanacak rakip karşısında Mourinho , futbolcularına bol bol şut atmalarını söylemiş,onlar da bunu yaptılar.Joe Hart'ın çoğu zaman olduğu gibi yine gününde olması, Real'in ilk yarıda gol bulamamasının bir diğer önemli secebiydi. Özellikle Higuain'in yakın mesafeden vuruşunu muhteşem kurtardı. City'de Nasri 36. dakikada sakatlanırken yerini Kolarov'a bıraktı.

      İkinci yarıda iki takım da daha fazla hücum düşünmeye başladılar. Hücuma çıkmakta zorlanan City'de Mancini, David Silva'yı çıkarıp Dzeko'yu, ilk yarıda Cristiano Ronaldo karşısında nakavt olan Maicon'un yerine de Zabaleta'yı oyuna alırken, Mourinho da Khedira, Essien & Higuain'in yerlerine, Modric, Mesut ve Benzema'yı oyuna aldı.Bu değişiklikler Madrid hücumlarına da zenginlik kazandırdı.
     Real Madrid saldırırken ilk ciddi kontatağında,dakika 68'i gösterirken, Yaya Toure'nin ara pasıyla Casillas'la karşı karşıya kalan Edin Dzeko, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi.(0-1)

      



  Bu golden sonra iyice rakibinin üzerine gitmeye başlayan Real Madrid, maçın başından beri kaleyi yoklayanlardan biri olan Brezilya'lı Marcelo'nun vuruşu 76. dakikada Javi Garcia'ya da çarparak filelere gitti.(1-1)


       
     
         

   Real Madrid hız kesmeden galibiyet golünü ararken, Manchester City de Yaya Toure'nin dribling sonrası paslarıyla kontratak yakalayıp sonuca gitmeyi deniyordu fakat son paslar bir türlü yerini bulmuyordu. Sonrasında kazanılan serbest vuruşta Kolarov'un vuruşunda topa kimse dokunamadı ve top Casillas'ın çabasına rağmen ağlara gitti. (1-2) Dakikalar 85'i gösterirken Real Madrid bir kez daha geri düşmüş oldu.

   

    Kolarov'un golünden sonra santrayla birlikte ataklarını sürdüren Real Madrid,sezon başından beri sergilediği görüntünün aksine, istekli halinden hiç birşey kaybetmemişti.87. dakikada Benzema kendisine gelen topta müthiş bir kontrol,dönüş ve vuruş üçlemesi ile Hart'ı avladı ve maça tekrar dengeyi getirdi.




    Kalan bölümde Real Madrid saldırmayı sürdürerek, City kalesini ablukaya aldı. Günün başarılı oyuncularından Ronaldo, Joe Hart'ın maçtaki tek hatasını affetmedi ve takımına galibiyeti getiren golü City ağlarına yolladı.    (3-2)

   Mourinho'nun ve Ronaldo'nun sevinçleri görülmeye değerdi.


Maçtan sonra mikrofonlara konuşan Mourinho ''İyi bir takıma karşı çok güzel bir galibiyet aldık. Maçı son ana kadar bırakmadık ve takımım onur mücadelesi verdi,mutluyum.'' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder