UA-36062800-1

11 Ekim 2012 Perşembe

Yolcudur Abbas Bağlasan Durmaz




      Falcao'nun satılma olasılığını yorumlayan Atletico Madrid CEO'su Angel Gil Marin, Falcao'dan gelecek bonservis bedelinin kulübün tüm ekonomik problemlerini çözeceğini söyledi. Marin; "Falcao'dan beklediğimiz 60 milyon euro, Atletico Madrid'in ekonomisini düzeltecektir. Falcao ve teknik heyet, onun takımda kalmasını istiyor. Ancak sezon sonunda bu ihtimali değerlendirmemiz gerek." şeklinde konuştu.Hatırlarsınız Galatasaray Başkanı Ünal Aysal da geçtiğimiz günlerde Atletico Madrid'in Arda transferinden doğan borcuna dair ödemelerde, bazı aksamalar yaşandığını söylemişti.



       Sezon sonunda Atletico Madrid'in sıralamada aldığı yerin belirleyici olacağını kaydeden Marin; "Eğer Şampiyonlar Ligi'ne gidemezsek, bazı ödemelerimiz yapmamız zorlaşabilir. Falcao'nun bizden istediği ücreti ödemekte güçlük çekebiliriz." ifadelerini kullandı.
 
       Kulübün ekonomik olarak oldukça zor bir durumda olduğunun altını çizen Marin; "Bir mucizeyi başarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu bütçemizle Avrupa'da 50'den fazla takımla yarışmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

       Atletico Madrid formasıyla şimdiye dek 47 maça çıkıp 57 gol atan Falcao,  devleri peşine takmayı başarmıştı. Kolombiyalı golcünün ismi Real Madrid, Chelsea, Manchester City ve Arsenal gibi devlerle anılırken; Manchester City menajeri Roberto Mancini, Atletico Madrid'in Malaga ile oynadığı karşılaşmayı yerinde izleyerek, Kolombiyalı yıldıza duydukları ilgiyi açıkça belli etmişti.

     
       Robin Van Persie’nin takımdan ayrılması ile forvet hattında sıkıntı yaşayan Arsenal’de rota Atletico Madrid'in yıldızı Radamel Falcao’ya çevrildi.

   
      Kulüp başkanı Peter Hill-Wood, geçtiğimiz haftalarda Arsenal'in 2011/12 sezonunda rekor kar ettiğini açıkladıkları mali toplantı sırasında Arsene Wenger'e ocak ayında transfer yapmak isterse, istediği bütçeyi ona sunacaklarını belirtmişti. Bunun üzerine Wenger, transfer listesinin en üst sırasına Falcao'yu yazdı ve yıldız futbolcu için 35 milyon sterlini gözden çıkarabileceklerini açıkladı.

       Falcao'yu sezon sonunda ellerinde tutamayacaklar bu neredeyse kesin gibi. Arsenal şimdilik bu transfer için en şanslı takım gibi görünse de, bir başka İngiliz devi de onu alabilir. Falcao'yu 2011 yazında 40 milyon euro ödeyerek alan Atletico, iki sezon boyunca maximum verim aldıkları oyuncudan, bir de 20 milyon euro kar ederek ayrılmayı kabullenecek. Babası da daha önce sıkça yaptğı gibi, ''Oğlumun tek hayali Premier Lig'de, özellikle de Arsenal'de oynamaktı.'' benzeri bir açıklama yapar ve eksikliğini hissettirmez diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder