UA-36062800-1

27 Kasım 2012 Salı

Rafael Benitez'li Chelsea Sahne Aldı


             Chelsea macerasına dedikodu kıvamındayken değindiğimiz (bkz.) Rafael Benitez ,Chelsea'nin başında ilk maçına, hem de Manchester City karşısında çıktı.

             Rafa kısa vadede marjinal değişiklikler yapmayacak ki, yukarıdaki gibi bir dizilişle çıktı sahaya..Mikel- Ramires ikilisini bozmayan Benitez, Mikel'i biraz daha defansif oynatırken, Hazard ve sağ önde oynattığı Juan Mata'dan alan savunmasına daha etkin bir katkı bellediğini şimdiden gösterdi. Liverpool'dan tanıdığı ve başarılı bir birlikteliklerinin olduğu Torres'i ön tarafa, Oscar'ı da hemen arkasına, Hazard ve Mata'dan daha ofansif bir anlayışla sahaya süren Benitez, hücumda pek üretken olamayan takımıyla kazanamasa da kaybetmedi.

           Manchester City'nin tam 11 korner kullandığı karşılaşmada, korner atılırken sadece Ashley Cole, Oscar ve  Ramires'e alan savunması görevi verirken, Azpilicueta'yı Agüero'nun başına, David Luiz, İvanovic, Mikel ve Fernando Torres'e de uzun adamları tutma görevi vermişti.

          Kaptıkları topları defansın önünde alacak Mata ve Hazard ile takımı kontratağa çıkarmak isteyen Benitez, kimi zaman defans arasına etkili koşularıyla tanına Torres'i kaçırmayı başarsa da galibiyet golü atamadılar.

         Tribünler Rafael Benitez'i kabul etmediklerini aktif şekilde gösterdiler, Liverpool'un başındayken sataştığı Chelsea taraftarı, unutmamıştı. Di Matteo'ya teşekkürler pankartı asan taraftarlar, Rafa için de Rafa Out pankartları astılar.

       Benitez ateşten gömlek giymiş gibi görünüyor. Ama Valencia ve Liverpool'da yaptıklarını düşününce, bu imkanlarla pekala şampiyonluğu kovalayabilir, ama bir an önce seri galibiyetler alıp, üzerindeki baskıyı bir an önce azaltmak zorunda! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder