UA-36062800-1

1 Kasım 2012 Perşembe

Real'de Bile Böyleyse

           Sık sık altyapılarımızdan yetişen genç oyuncularımızın, as takımlarda forma şansı bulamadığından,bu yüzden yeterli sayıda yetenekli genç oyuncu yetiştiremediğimizden, ya da yetenekli oyuncularımızın yeterince oynamadığından gelişemediğinden dem vururuz.

           İlginçtir ki altyapılarından yetişmiş onlarca oyuncusu, La Liga'da çeşitli takımlarda forma giyen, kendi kadrosunda da hep bir kaç alt yapı ürünü oyuncusu bulunan Real Madrid'de de bu konularda bazı sorunlar bulunuyormuş.

Jose Mourinho
           Real Madrid çok fazla kulvarda mücadele eden bir ekip ve bu yüzden de hazır futbolcu sayısı da fazla olması gerekenlerden biri Mourinho da Lig Kupası'nda ya da sol beklerin sakat olduğu zamanda genç bir oyuncuyu oynatmadığı, genç yeteneklere şans vermediği için sıklıkla eleştirilmekte.

           Bu eleştiriler hakkında ne düşündüğü sorulan Mou bu durumu şu şekilde açıklamış ''Castilla(Real Madrid B Takımı) bizden farklı bir sistemle oynuyor, onlar 4-4-2 oynarlarken, benim sistemim çok daha farklı, ben kanatlardaki oyuncularımı forvet olarak kullanırken, Castilla'da Jese, benim takımımda bulunmayan bir mevki olan 9,5 numara mevkiinde oynuyor. ''

       

Jese Rodriguez
            Mantıklı bir şekilde düşünürsek, bizde de oralarda da bu ciddi bir sorun ve Mourinho gayet haklı görünüyor. Ben en rahat Fenerbahçe hakkında konuşabilirim, Fenerbahçe'de alt yapılarda stoperler yıllarca adam markajı oynayıp, alan savunması oynamaya çalışan takımı zorlayacak oyunculara dönüşemediler. En basitinden yakın dönemde Serkan Özsoy ve Can Arat bu sorunu yaşamış, hatırlayabileceğimiz isimler arasındalar.

            Bunun  dışında alt yapılarda yarışmacı takımlar oluşturmak için çırpınmayı da mantıklı bulmuyorum. Orada futbolcuların sistemlere uyumları en üst düzeye çıkarmak ve teknik eksiklikleri giderilmek amaçlanmalı. En azından Barcelona, Ajax gibi takımlar böyle yapıyorlar ve başarıları ortada.

         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder