UA-36062800-1

11 Aralık 2012 Salı

Hop Hop Hakem Top Hakem

          Eşcinsel olduğu için çürük raporu alarak askere gitmeyen ve bu sebepten dolayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hakemlik mesleğinden alındığını iddia ederek, TFF'ye dava açan Halil İbrahim Dinçdağ'a destek için KAOS GL Derneği tarafından Ankara TED Halısahası'nda maç yaptı. Eşcinsel örgütü Kaos GL Derneği'nin düzenlediği maçta, erkekler, eşcinseller ve kadınlar top koşturdu. Şenlik havasında oynanan maçta, ironi yapılarak, "hop hop hakem t.p hakem" sloganı atılırken, "sahada t.p var" esprileri yapıldı. Maç öncesi üzerinde "Homofobiye Kırmızı Kart" yazılı pankart açıldı. Maçta, ayrıca hakem Dinçdağ'a destek vermek maçta, "ib.. hakem seni seviyoruz" sloganları atıldı.

         Destek için sahaya çıkan Birikim Dergisi Yazarı Tanıl Bora, Halil İbrahim Dinçdağ'a destek vermekten mutlu olduklarını belirterek, "Artık futbolun bir erkek oyunu olduğu ve erkeklerden başka kimsenin futbolla ilgilenemeyeceği aşınalı çok oldu. Eşcinsel futbolcular ve kulüp başkanları var. Bugün eşcinsel kimliğiyle bir hakemin var olması için çalışıyoruz" dedi.

        Maç öncesi açıklama yapan Dinçdağ, "Biz onlara sorunumuzun sağlık sorunu olmadığını ısrarla söylememize rağmen hatta doktorlara sormalarına rağmen o maddenin altına sığındılar. Biz de hukuki yollardan hakkımızı aramak için her türlü yola başvurduk. Bugüne kadar TFF'de Mahmut Özgener, Mehmet Ali Aydınlar ve Yıldırım Demirören yönetimi bir türlü bu sorunu çözemedi. Hiçbiri bizimle muhattap olmadı. Biz de gerekli mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

        Türkiye'de çeşitli futbol takımlarına bazı konularda ayrımcılık yapıldığını belirten Dinçdağ, "Bülent Demirlek, Vedat Yüksel gibi üst düzey FİFA kokartlı hakemlerin hakemlikleri bitirildi. Kimse buna sesini çıkarmadı. Alevi ve Kürt diye doğuda hakemlere görev verilmedi. Spor Toto Süper Lig'de Ankara'nın doğusunda sadece 5 hakem bulunuyor. Diğer bütün hakemler İzmir, İstanbul ve Mersin'den seçiliyor. Bunu çok iyi irdelemek lazım" diye konuştu.

       TFF'nin cinsel ayrımcılıkları yıllardır sürdürdüğünü söyleyen Dinçdağ, "Bu mücadele artık Halil İbrahim Dinçdağ'ın mücadelesi olmaktan çıkmıştır. Ayrımcılığa uğrayan herkesin mücadelesi olmuştur. Belki de ezilenlerin sesi olacağız" dedi.

Doğan Haber Ajansı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder