UA-36062800-1

8 Ocak 2013 Salı

Ballon D'or 2012 Lionel Messi'nin!

Lionel Messi'nin Ballon D'or ödülünü 4'üncü kez üst üste kazanan ilk futbolcu olduğu gecede, Lionel Messi som altından yapılma ödülünü ,eski İtalyan defans oyuncusu Fabio Cannavaro'nun ellerinden aldı!
     
         Ben iflah olmaz bir Barcelona sevmez olarak , Messi'nin ödülü hak ettiğini düşünüyorum! Evet Cristiano Ronaldo müthiş bir sezon geçirdi, ama Lionel Messi'nin performansı tek kelimeyle inanılmazdı! 91 gol dile kolay. Artık Maradona ve Pele'nin yanında yerini aldığını da söyleyebiliriz rahatlıkla.

         Ödülün bir diğer iddialı ismi de İniesta idi elbette! Iniesta'nın şanssızlığı Cristiano Ronaldo & Messi gibi iki çıldırmış herifle aynı zamanda oynaması başka bir şey değil. Başka bir dönemde bu ödülü rahatlıkla kazanabilecek kadar iyi Iniesta da! Ödül töreninde de her zamanki gibi Messi ile Ronaldo'nun tam ortasındaki yerini aldı, gelemiyor adamlar yanyana. Bu kadar büyük egolar da pek şaşırtıcı değil zaten.





      Ödülü kazanan açıklanmadan önce, Lionel Messi'nin yüzünde hak ettiğine inanan, ama kazanamazsa da bozuntuya vermeyecek bir ifade yerleşmiş.

       Cristiano Ronaldo'nun yüzündeki ifade de, günlerdir söylediği gibi,  kazanmaması halinde dünyanın sonu olmadığı yazılmış adeta. Kazanacağını pek sanmadığını da rahatlıkla söyleyebilirim.

Fifa Ballon D'or 2012-Oylama Sonuçları



Fifa 2012 Yılın Teknik Direktörü Ödülü ise Vicente Del Bosque'nin oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder