UA-36062800-1

23 Ocak 2013 Çarşamba

Dentinho Forvet Değil


          Beşiktaş'ın, Shakthar Donetsk'ten Brezilyalı Dentinho'yu sezon sonuna kadar kiraladığı söyleniyor.
          Brezilyalı oyuncu, transferiyle ilgili olarak kendi twitter hesabından açıklamalarda bulundu.  Dentınho, ''bugün benim için büyük bir gün. Geleceğim belli olacak'' ifadelerini kullandı.

         24 yaşındaki Dentinho, 2007-2011 yılları arasında Corinthians forması giymişti. 2010'da da Fenerbahçe'nin gündeminde olan Brezilyalı oyuncu, 2011'de Shakhtar Donetsk'e 6.5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. 
         Fenerbahçe'nin Andre Santos ve Cristian Baroni'yi aldığı dönemde, transferi için Aykut Kocaman'ın Brezilya'da kalarak yoğun mesai yaptığı oyuncu, 2011 yazında Shakhtar'a geçerken çok büyük potansiyeldi, hala da öyle bence. Shakhtar 11'ine giremediğinden, maç kondüsyonu anlamında muhakkak geriye gitmiştir. Corinthians'ın 2009'daki Paulista şampiyonluğunda etkili futboluyla dikkatleri çekmişti. Yine 2009 yılında U20 Güney Amerika Şampiyonasında Brezilya U20 milli takım kadrosuna şeçilen ve turnuvayı şampiyon bitiren takımın tüm maçlarında forma giyen Dentinho,  İtalyan takımlarının yoğun ilgisine karşın, 15-20 milyon euro arası bonservis bedelleri istenince çizmeye gidememişti.
        Sanıldığının aksine forvet değil, Almeida'nın alternatifi asla değil! Daha çok Samet Aybaba'nın uzun süre ısrarla istediği, Nene tarzı bir oyuncu. Kenar forvet pozisyonunda, forvet arkasında oynayabilir..  Shakhtar formasıyla 22 maçta 4 gol atabilen oyuncu, gol yükünü çekmekten ziyade , pozisyon yaratan tipte.. Corinthians dönemindeki gol performansı da 187 maçta 55 golden ibaretti. Ronaldo'nun (El Fenomeno) Carointihians'a geldiği yıl,  4-3-3′ün solunda çok verimli oynadı. Ters kanattan gelen ataklarda arka direk koşusu falan yapıyordu, Stoch gibi değil yani. İki ayağını da kullanabiliyor. Süratli, çabuk, tempolu,  dar alanda adam geçme kabiliyeti de var. Beşiktaş Holosko ve Olcay'dan iyi verim aldı ama, yaratıcılık yönü üst düzeyde birini istediler herhalde. Arada Ronaldinhovari çalımlar falan gelebilir, dikkat edelim beyler!
       
Bütün Football Manager tutkunları Dentinho'yu bilir, sever. Bakalım oralarda geldiği yerlere gelebilecek mi?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder