UA-36062800-1

28 Ocak 2013 Pazartesi

Didier Drogba Transferi Üzerine!


           Galatasaray Kulübü'nden Drogba Transferine Dair Kap'a Yapılan Açıklama

         ''Shanghai Shenhua F.C. oyuncularından Didier Yves Drogba ile 2012-2013 2. yarı sezonundan itibaren 1.5 futbol sezonu için anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, oyuncuya 2012-2013 2.yarı sezonu için 2.000.000 EUR ve 2013-2014 sezonu için 4.000.000 EUR sabit transfer ücreti ve 15.000 EUR maç başı ücreti ödenecektir. Ayrıca oyuncuya imza ücreti olarak 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında toplam 4.000.000 EUR ödenecektir.Oyuncunun Uluslararası Transfer Sertifikası, Türkiye Futbol Federasyonu aracılığıyla Çin Futbol Federasyonu'ndan talep edilmiştir."


             Çilek milek diye bizi aylarca oyalayan, Ünal Aysal'la yaptığımız onca makaradan sonra, Didier Drogba da Galatasaray ile anlaşmış. Galatasaray Drogba'yı almış dedikodusu bile, benim için ciddiye alacak birşey değildi. Wesley Sneijder transferinin ardından, Drogba dediklerinde ''Ac Milan istiyormuş, ne diye Galatasaray'a Gelsin'  diye düşünmek bana daha makul, daha keyifli bir düşünce gibi geldi. Yine de Sneijder transferi olunca kıllandım biraz.. 

          Didier Drogba transferi de maliyeti de müthiş. Toplamda 1,5 senelik sözleşme yapıldı. imza parası olarak 4 milyon Euro. Bu sezonun sonuna kadar 2 milyon Euro, önümüzdeki sezon için 4 milyon Euro ve maç başı 15 bin Euro ödeyecek Galatasaray. Drogba'nın yaşı da 35 oldu... Bu paraları Fenerbahçe harcasaydı, bu yaştaki oyunculara medya ortalığı yıkardı yine de. 


             Ben kendi adıma mutsuzum arkadaş! Takıma takviye yapması şart olan Fenerbahçe iken sürekli Galatasaray'dan transfer haberleri geliyor.Gelenler de hayranlık duyduğum adamlar..  35 yaşında  Drogba evet, ama boğa gibi güçlü olduğunu daha yeni gördük. Geçen sezon Barcelona karşısında performansı inanılmazdı. Şampiyonlar Ligi için ciddi fark yaratır.

                                  Drogba Galatasaray'da Ne Yapar?

           Drogba Galatasaray'da da herhangi bir futbol takımında da, Burak Yılmaz'ın yapamayacağı her şeyi yapabilir! Top indirir, şut atar,  pas atar, duvar olur, koşar, top çıkarır, adam geçer, kafa vurur, defanstan top çıkarır yerine göre! 

         Takımlarda tecrübesiyle fark yaratacak isimler de gereklidir.. Daha az maça çıkma fikriyle baş edebilse idi Alex de Souza da gerekliydi.. 

         Drogba'nın Schalke 04 ile olan Şampiyonlar Ligi eşleşmesinde tek başına turu kazandırma potansiyeli var mı yok mu? Sneijder'in de büyük katkı sağlamayacağını kim iddia edebilir?

         Tur geçilirse bu oyuncuların maliyetleri çok rahat karşılanabilir. Ben Galatasaray'da birinin vizyon koyduğunu düşünüyorum. Bence harika transferler.. Bu tip klas oyuncuların kazandırdığı yeni çocuk taraftarlar da azımsanacak bir şey değildir hiç bir türlü.
                 Burak Yılmaz & Umut Bulut & Elmander Ne Olacak?
         Bu transferden sonra; zaten Sneijder için forvetlerin birini kenara almak zorundayken, şimdi de Drogba için birini daha kenara almak zorundalar!

         Ben Burak Yılmaz'ı satacaklarını, hatta belki de şuanda satmış olabileceklerini düşünüyorum.. Umut & Elmander kulübede oturabilecek daha sorunsuz isimler, Burak öyle değil! Bunu yapmamışlarsa kenarda oturan Burak'ın bonservisine de 5 milyon Euro verildiğini, maaşı falan derken ucuz bir oyuncu olmadığını da hatırlamak gerek..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder