UA-36062800-1

23 Ocak 2013 Çarşamba

Mesut Özil'in Heykeli Yapılıyor


       

      Berlin'deki Madame Tussaud müzesine yerleştirilecek Mesut Özil'in balmumu heykelinin yapımı için çalışmalar başladı.


 Heykeltraşlar Mesut Özil’in balmumu heykelini yapmadan önce Mesut Özil'den ölçü almak için Madrid'e gelmişler. 2013 Haziran ayına kadar bitireceklerini bu tarihtan itibaren de müzede, gösterileceğini söylemişler.     

Balmumundan heykel ustası Marie Tussaud (1761-1850) tarafından kurulan müzelerin merkezi Londra olup, Berlin’den başka Amsterdam, Honkong, New York, Los Angales, Sangay’da da temsilcilikleri bulunuyor. Her yıl milyonlarca ziyaretcinin gezdiği Madame Tussaud müzelerinde Atatürk’ten Bill Clinton’a ,Nelson Mandela’ya; Elvis Presley’den Alfred Hitchcock’a kadar sayısız ünlünün mumyaları bulunmaktadır. Mesut Özil’in mumyası ise Franz Beckenbauer ve Oliver Kahn’dan sonra üçüncü Alman futbolcu olacak.

Fotoğraf çekimlerinde oldukça heyecanlı gözüken Real Madrid’in Türk yıldızı Mesut Özil, "Heykelimin yapılıp Berlinde sergilenecek olmasından dolayı büyük bir gurur içindeyim." diye konuşmuş.
Real Madrid’in Alman Milli futbolcusu Mesut Özil, yapılacak mumyasıyla arasında E.T, Papst Benedikt XVI, Julia Roberts, Angelia Jolie ve Jennifer Lopez’inde olduğu müzede sergilenerek, ebedileştirilecek olmasının mutluğu içinde olduğunu belirtip, "Özellikle halkın yaptığı oylamada Mesut Özil adını seçmelerinden onur duydum" demiş.
Balmumundan heykel ustası Marie Tussaud (1761-1850) tarafından kurulan müzelerin merkezi Londra olup, Berlin’den başka Amsterdam, Honkong, New York, Los Angales, Sangay’da da temsilcilikleri bulunuyor. Her yıl milyonlarca ziyaretcinin gezdiği Madame Tussaud müzelerinde Atatürk’ten Bill Clinton’a ,Nelson Mandela’ya; Elvis Presley’den Alfred Hitchcock’a kadar sayısız ünlünün mumyaları bulunmaktadır. Mesut Özil’in mumyası ise Franz Beckenbauer ve Oliver Kahn’dan sonra üçüncü Alman futbolcu olacak.
 
KAYNAK Anadolu Ajans

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder