UA-36062800-1

12 Ocak 2013 Cumartesi

Türkiye Katar Öncesi Bir Durak Maalesef



Uzun süre Beşiktaş'ın gündeminde olan Nene, 2014 yılında Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda,  Brezilya kadrosunda yer alabilmek için oynayabileceği bir takımda oynamak istediğini belirtmişti. Paris Saint Germain'in onu serbest bırakması sonrası, Beşiktaş olmazsa ülkesine dönme ihtimalinin olduğu konuşuluyordu. Hatta son günlerde Santos'la anlaştığı söylendi durdu! Nene 2014'de oynama hedefinin gerçekçi olmadığını fark etti ki; kalkıp Katar'ın yolunu tuttu ve Al-Gfahara ile 1.5 senelik sözleşme imzaladı.

Nene transferine dair konuşan Fikret Orman, "Türkiye, Katar öncesi bir nokta değil. Bizim ülkemizi ve ülkemizde oynanan sporu Katar ile mukayese etmeye kalktıkları zaman biraz tepkili olurum. Bizim şartlarımız belli, ülkemizin şartları belli. Biz hem ülkemizin dövizini hem kulübümüzün kaynaklarını en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Olursa bizim şartlarımızla olur, olmazsa olmaz" demişti.


Ricardo Quaresma
Nene'nin bu kararına hiç şaşırmadım.  Türkiye gerçekten de bir süredir Katar'da önceki son durak, kariyeri düşüşe geçmişlerin tek adresi! Oyun kalitesi, oyuncu kalitesi sürekli olarak düşüşte. Önemli turnuvaların hiçbirine katılamıyoruz. Avrupa arenasında bu yıl Fenerbahçe ve Galatasaray 2. ilk gruplardan çıkmayı başararak, yıllardır abuk subuk takımlara elenme geleneğimizi bir nebze olsun kırmışlarsa da, kötü durumdayız. Ricardo Quaresma'nın , Niang'ın, Issiar Dia'nın,Keita'nın vs nerede oynadığını hepimiz biliyoruz! Bazı oyuncular da buraya uğramadan direkt olarak Katara gidiyorlar böyle işte!


Mamadou Niang

Bu arada Galatasaray'ın Wesley Sneijder transferini bitirdiği söyleniyor. Üstelik bonservis ücreti olarak sadece 8 milyon euro ödeyecekleri iddia ediliyor..Serdar Aziz'in bonservisi için 10 milyon euro istenen bir ülkede , yabancı sınırlamasını daraltmak ne kadar mantıklı?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder