UA-36062800-1

4 Mart 2013 Pazartesi

Dünyanın En İyi Babası

           
Francesco Totti
           Kariyeri boyunca sadece Roma forması giyen ve şimdiden adını İtalyan kulübün tarihine altın harflerle kazıyan Francesco Totti, Genoa'ya attığı golle Serie A tarihindeki yerini de derinleştirdi.

           Roma Olimpiyat Stadı'nda Genoa ile oynanan ve 3-1 Roma'nın üstünlüğüyle tamamlanan maçta takımının ilk golüne imzasını koyan 36 yaşındaki Totti, başarılarla dolu kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

           Alt yapısından yetiştiği Roma formasını ilk olarak 28 Mart 1993 tarihinde Brescia ile oynanan maçta giyen Totti, böylelikle sarı kırmızılılarda Serie A'daki toplam gol sayısını 225'e çıkardı ve tarihe geçti.

           Roma'daki 21. sezonunu geçiren büyük kaptan Totti, İtalya Serie A tarihinde en çok gol atan futbolcular sıralamasında İsveçli Gunnar Nordahl'ı yakaladı ve 2. sıraya yerleşti.

           Totti'nin 2'inci sıraya yerleştiği listede, 1938 Dünya Kupası şampiyonu İtalya Milli takımının yıldızlarından olan Silvio Piola, kaydettiği 274 golle lider durumda bulunuyor.
İtalya Tarihinin En Golcü Futbolcuları

          Maç sonunda Totti'nin kızları sahaya koşup babalarının mutluluğunu paylaştılar. Kızlarını karşısında görünce daha da bir sevinen kaptan, yaptığı açıklamada ''Ne zaman bırakacağımı sormayın, Silvio Piola'yı geçtiğim zaman! Ama param olsaydı üzerine bahis oynamazdım'' diye cevapladı

Roma Tribünlerinden Tottiye Pankart

         Totti ''Kızlarının statta olduğundan haberi olmadığını vurguladı' Kızlarının t-shirtlerinde 'Dünyanın En İyi Babası' yazdığı düşünüldüğünde, mutluluğu tarifsizdir elbette!
Francesco Totti Çocuklarıyla

Dünyanın En İyi Babası-Totti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder