UA-36062800-1

3 Mart 2013 Pazar

Mutlu Yıllar Zico


 Fotoğraf Footballove

           Zico olarak tanınan Arthur Antunes Coimbra'nın doğum günüymüş... 2006-2008 yılları arasında Fenerbahçe'yi çalıştıran, bilhassa Avrupa Şapiyonlar Ligi'nde etkileyici bir performans koyan takımın lideri, Arthur Zico'ya mutlu yıllar dileyelim. 60. doğum gününü Zico olduğu kulüp olan Flamengo'nun taraftarları ile birlikte kutlamış.

           Arthur Zico Brezilya'nın ve dünya futbolunun 80'lerdeki en iyi futbolcularından biri olarak kabul ediliyor. Beyaz Pele diye bilinen büyük efsane, ülkesinde Galinho, efsane olduğu Japonya'da ise Futbol Tanrısı diye de anılıyor. Bir çok futbolseverin aslında, 'Pele Zico'dan sonra oynasaydı, Siyah Zico diye anılabilirdi, Zico çok daha büyük futbolcuydu' dediklerini de belirtelim.


Maradona&Zico

          Son olarak Irak Milli Takımı'nı çalıştıran Zico'nun yolunun tekrar Türkiye'ye düşeceğini düşünüyordum. Ancak muhtemelen bir kaç kez gündeme geldiyse de, henüz böyle bir şey gerçekleşmedi. Futbol adamlığı kadar, güzel adamlığıyla da herkesin beğenisini kazanmış olan Zico'yu ve böyle adamları özledik...


Zico


Zico & Wederson

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder