UA-36062800-1

23 Mayıs 2013 Perşembe

Alper Potuk Transferine Dair



           Galatasaray'la anlaştığı söylenirken bir anda Fenerbahçe'nin yolunu tutan Alper Potuk'ta sözleşmenin detayları belli oldu. Fenerbahçe Eskişehirspor'a 6,25 milyon euro dışında Henri Bienvenu ve Orhan Şam'ın bonservislerini de verecek.  Kadroda yer bulamayan iki oyuncunun maaş yükünden de kurtulunmuş olacak. 91 doğumlu yani henüz 22 yaşında. 
           Alper Potuk, çok karmaşık bir sürecin sonunda Fenerbahçe'yle 5 yıllık mukavele imzaladı. İşte bu sözleşmenin detayları:

           Milli oyuncu ilk yıl 1 milyon 300 bin euroya oynayacak. Sonraki 2 sezon boyunca 200 bin euro artarak devam edecek sözleşme 1,700 euroda sabit kalacak. Alper Potuk'un maç başı ücreti ise 15 bin euro olacakmış.

           Ayrıca Alper Potuk, Lig şampiyonluğu ve Avrupa'da gelecek başarı halinde de prim kazanacak.

    Kuyt, Alper ile daha iyi bir takım olacaklarını belirtirken, "Alper Potuk Türkiye ligindeki en iyi oyunculardan biri .  Takımımıza büyük katkısı olacak, Alper iyi daha bir takım olacağız" diye konuştu. Ben Kuyt gibi futbol yetenekleri çok üst düzeyde olmasa da, futbol görüşü üst düzey, tecrübesi fazla birinin Alper için böyle şeyler söylemesini önemli buluyorum.
             Sow ise zorlu süreci kupayla tamamladıklarını belirtirken, "Sezon başında takıma yeni katılan arkadaşlarımız gibi Alper'in de takıma katkı yapacağına inanıyorum" dedi.
             Alper Potuk da Fenerbahçe TV'ye verdiği ilk röportajda güzel şeyler söyledi Bilhassa 'Fenerbahçe Halkı' ifadesi kanımın ısınmasına neden oldu. Nedense bu ifadeyi röportajı yazıya dökenler, 'Fenerbahçe Taraftarı' ya da 'Fenerbahçe Camiası' olarak değiştirmeyi uygun görmüşler.
             Röportaj buradan izlenebilir!
             Biraz da Alper Potuk transferini değerlendirmeye çalışalım. 
             Alper'in Fenerbahçe orta sahasındaki öne doğru oynayan, driplingle mesafe alma eksikliklerini giderme amaçlı transfer edildiğini düşünüyorum. Takımdaki merkez oyuncular içerisinde bu işleri yapabilen tek isim Emre. O da devamlılık sorunu göz önünde bulundurulduğunda yedeklenmesi gereken bir oyuncuydu. Sene başında yollanan Emre, devre arasında eksikliği hissedilince apar topar geri alınmış, sakatlanana kadar da takımın oyununda bariz bir etki göstermişti. Alper'in bir merkez oyuncusu için çabukluğu gayet iyi, dayanıklılığı ve vücut vücuda mücadeleyi sevip genelde de ayakta kalması takdire şayan. Ortalamanın üzerinde bir pres gücü olduğunu, topu verdikten sonra boşa çıkma alışkanlığının da gelişmiş olduğunu atlamayalımYaşı da 21 üzerine koyarsa, Türk oyuncu havuzundaki darlık da düşünüldüğünde, muazzam bir sonuç ortaya çıkabilir
            Alper'in geliştirmesi gereken eksiklerine değinirsek; dar alanda pas becerisini mutlaka geliştirmeli. Ama benim asıl dikkatimi çeken şey, dripling sonrası pas-şut tercihlerini doğru yapamıyor olması. Üst klasmanı zorlayan bir oyuncu olmaktan daha ileri gitmek istiyorsa bu eksikleri üzerine çalışmalı. Şut becerisini ve gol sayısını daha ileri taşımalı.
            Alper transferini Aykut Hoca'nın geçen sezondan beri ısrarla istediğini, Ali Yıldırım'ın ilgilendiği bu transferin geçen sezon; Eskişehirspor'la anlaşılmasına rağmen, pek de çözemediğimiz sebeplerle gerçekleşmediğini biliyoruz. Muhtemelen Başkan elini taşın altına koymaya başlamış sonunda! Transfer işleri bir yana içeri girip çıktığından beri, ilgilenmesi gereken pek çok işi Aykut Kocaman'ın omuzlarına yüklemiş durumdaydı. Kalacaksa transferde de idari işlerde de, 3 Temmuz öncesi etkinliğine dönmesi gerekiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder