UA-36062800-1

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Biber Gazı Sırası Çocuklara Gelmiş.

           Gün geçmiyor; ki polis bir yerde insanlara biber gazı sıkıp böcek muamelesi yapmasın! Son olarak 1 Mayıs'ta ve Deniz Gezmişler'in asılmasını protesto edenleri engellemekte kullanılan biber gazı, polisin elinde eve giren karasineklere Shelltoks sıkma rahatlığıyla her yerde..

        Bir şeyi protesto ediyorsan net bir şekilde biber gazı yiyeceksin demektir. Olmaman gerektiğine karar verilen herhangi bir yerde bulunuyorsan kesin gaz yersin. Üzerine hemen tazyikli suyla da yıkanırsın ki, sırılsıklam ol, kaçama, yüzün gözün daha fazla yansın! Geçen sezon koskoca Fenerbahçe Stadyum'unun içinde tribünlere gaz bombaları atıp,çoluk-çocuk demeden herkese bunu tattıran polis, şimdi de futbolculara, üstelik çocuk futbolculara çevirmiş 'Sheltoks'unu. Nasıl olsa bir bakan çıkıp biber gazının sağlığa zararlı olmadığını açıklayabiliyor bu ülkede. Astımlı olduğunu söyleyen birine gaz sıkılıp, öldüğünde sorun olmuyor. Biber gazı sıkmayan meslektaştan sayılmıyor, makaraya sarılıyor emniyette.   

        Kütahya’da dün U-14 Türkiye Futbol Şampiyonası’nda İkitellispor ile Bursa Yolspor arasındaki maçın uzatma dakikalarında Bursa Yolspor 3-1 öne geçmiş. İkitellispor’lu futbolcular son gole faul yapıldığı gerekçesiyle itiraz etmişler. Gole itiraz eden 5 futbolcuyu atan hakem maçın bitmesine 6 dakika kala İkitellispor’un hükmen mağlup ilan etmiş. Bunun üzerine itirazlarını sürdüren İkitellisporlu futbolculara,  sahaya inen çevik kuvvet ekipleri biber gazıyla müdahaleyi uygun görmüş.Araya girenler de polisin gazlı müdahalesine maruz kalmışlar. Biber gazı sıkılan çocukların acı içinde feryadı ise cep telefonuyla çekilmiş,çocuklar da hastaneye kaldırılmışlar. 

                                          “POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİYİZ" 

         Duruma tepki gösteren İkitellispor Kulüp Başkanı Abdülselam Ceyhan, “13 yaşındaki çocuklara bu şekilde davranılmasını kınıyoruz. Şikayetçi olduk. Polislerden şikayetçiyiz. Sahaya inerek çocuklarımıza cop ve biber gazıyla saldırdılar" dedi.

                                       FUTBOLCULAR O ANLARI ANLATTI

        Olayı anlatan İkitellispor’un futbolcuları “Maçın bitmesine 5 dakika kala hakem maça son verdi. Biz de buna itiraz edince çevik kuvvet ekipleri sahaya indi. Daha sonra herkese copla vurup biber gazı sıktı. Birçok arkadaşımız hastanelik oldu. Bu yüzden şikayetçiyiz" diye konuştular. 

         Geçtiğimiz günlerde Vali Bey izin vermediği halde Taksim'e çıkmaya kalkan işçilere biber gazı sıkan polis için herhangi bir sorun yok. Aldığı emir doğrultusunda hareket etmesini çok kolaylaştıran bu gaz onun doğal ekipmanı durumunu aldı. Bir de tüm bunları kanıksayan ünlülerimiz falan türedi. Şahan Gökbakar İşçilere gitmesi kabul edilmeyen alanda eylem yapmak istediklerini normal bulabiliyor mesela. 'İzin verilmediği yere gidersen yersin gazı' diyebilecek sığlıkta bir adam kendisi. Enteresan gerçekten. Ben Fenerbahçe davası için adliye önünde bekleyenlerden biriydim. Geçen sezon Galatasaray maçında da tribündeydim. Rahatlıkla söyleyebilirim ki, öyle hafife alınacak bir zamazingo değil. Şahan Gökbakar'ın kendi üzerinde test edip, konu hakkında yeniden yorum yapması mümkün olsaydı hoş olurdu diye düşünüyorum. Artık bunun boku çıktı yeter. 

        Çocuklara gaz sıkan polislerin cep telefonuyla çekilmiş videosu altta izlenebilir.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.




Kaynak: İbrahim AKTÜRK / İSTANBUL DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder